Soorten begeleiding

 

Huiswerkbegeleiding gericht op planning, concentratie, structuur en leerstrategieën

Individuele huiswerkbegeleiding  gericht op de ontwikkeling van leervaardigheden. Denk hierbij aan planning, structuur, concentratie vaardigheden en het op de juiste manier toepassen van leerstrategieën. Knelpunten worden door een persoonlijke aanpak snel zichtbaar, waardoor er begeleiding op maat geboden kan worden. Je neemt je huiswerk mee. We passen de aangeleerde vaardigheden toe bij het maken van je huiswerk.

Huiswerkbegeleiding om in rust te leren en huiswerk te maken (Tijdens toetsweken)

Sommige kinderen lukt het niet om thuis huiswerk te maken, vooral tijdens een drukke toetsweek. Te snel afgeleid door je telefoon en de tv, discussies met je ouders om het aansporen en overhoren van je huiswerk. Het kan fijn zijn om je huiswerk te maken in een rustige, huiselijke omgeving anders dan thuis. Bij binnenkomst wordt er samen een planning gemaakt van je huiswerk. In alle rust kan jij vervolgens je huiswerk maken en leren. Je kan om hulp vragen als je iets niet snapt. Toetsen worden overhoord. Als je naar huis gaat, krijgen je ouders een mail met wat je hebt gemaakt, geleerd en wat je thuis nog moet doen.

Bijles

Individuele begeleiding en vakinhoudelijke hulp bij schoolvakken.

Begeleiding bij faalangst

Faalangst is de angst om te falen. Je hebt het gevoel dat je niet kunt voldoen aan de verwachtingen van jezelf en van een ander. Vaak komt de angst naar voren in bepaalde situaties zoals, een beurt krjgen, vlak voor een toets, bij het terugkrijgen van een cijfer en bij het houden van een spreekbeurt of presentatie. De basis van faalangst zijn negatieve gedachten, hieruit volgen gevoelens en gedrag. Vaak is het geen eenvoudig proces om het ingeslepen gedachtepatroon te doorbreken. Samen kunnen we kijken naar waar deze gedachten vandaan komen en een start maken naar een verandering van deze negatieve gedachten.

Plannen

“Een goede planning is een van de belangrijkste voorwaarden voor goede resultaten”.

Huiswerk

“Huiswerk draagt bij aan het beter onthouden en begrijpen van de leerstof”.

Ashllie Huiswerkbegeleiding

Deskundige begeleiding waarbij persoonlijke aandacht centraal staat